Planinarska sekcija – Prirodoslovac

Prirodoslovci su školska planinarska sekcija i najmlađa sekcija Hrvatskog planinarskog društva Mosor. Jednom mjesečno učenici i nastavnici, mladi i oni koji se tako osjećaju, provode zajedničko vrijeme istražujući prirodu. Nove nam krajolike otkrivaju i uvijek na nas paze članovi HPD-a Mosor i Stanice planinarskih vodiča Split.

Kroz pet godine postojanja, hodali smo po Mosoru, Perunu, Kozjaku, Biokovu, Visu, Svilaji i Kamešnici, uz rijeke, njihove izvore i ušća, po suncu, snijegu i buri. Na našim putešestijama obilazili bi crkvice,utvrde i muzeje.

Održali smo 5 Šumskih dana i posadili 700 mladih borova i planiramo još…Imali smo filmsku večer u školi, razna predavanja i počeli smo sa druženjima uz učenje u prostorijma našeg matičnog društva u Varošu.
Sve detalje o izletima, kao i najave novih, za vas pripremaju nastavnice Zrinka Bralić i Tina Ivelja, te naši prijatelji i dobri duhovi iz Mosora Sanja Marinov i Denis Vranješ.


Izvještaje s izleta pišu naši dragi kreativni članovi, koji i pedogramom bilježe sve naše korake i kilometre. Fotografiramo svi i svi sve dijelimo. Trenutno nas ima 42.
Sve što vas zanima možete pronaći ovdje, na oglasnoj ploči u školi, u našoj whatsapp grupi kao i na web stranicama HPD-a Mosor.