Eko datumi

POKRENI SE! Europski tjedan mobilnosti i 10. Splitska Biciklijada

Dana 16. rujna učenici 3.e razreda te njihove profesorice M. Jelaska A. Poljak sudjelovali su u otvaranju jubilarne 10. Splitske biciklijade koja se održava svake godine povodom Europskog tjedna mobilnosti.

Zbog epidemiološke situacije vozne rute nije bilo, no naši vrijedni učenici su na štandu Udruge SUNCE, na Marjanskim vratima, prisutnim biciklistima i prolaznicima dijelili voće, a ostatke voća pripremili za kompostiranje u spremnike za biootpad.

Bicikliranje se, uz prigodne letke, promoviralo kao sredstvo za postizanje zdravlja i kvalitetnog načina života, te ostavrenje održivog razvoja.
Krećimo se održivo i ostanimo zdravi!


23. listopada – obilježili smo Dan mola!

Učenici 2.b razreda, pod mentorstvom profesorice Mirjane Župa, predstavili su značaj mjerne jedinice mola. Napravili su i prigodan plakat te prezentaciju.

Rješavajući kviz, učenici su se prisjetili svojega predznanja o molu. Ponovili su staru te naučili novu definiciju mola. Također, bile su im prikazane razne predodžbe koje su im pomogle predočiti stvarnu veličinu te mjerne jedinice.

Učenice Jeny Hrstić i Dora Jurić napravile su plakat, učenik Nikola Jurić kviz, a svi zajedno s Tinom Matijašem i Mihaelom Livajić održali su predavanje drugim razredima Prirodoslovne škole Split.

Proslavimo Dan mola uz fini tanjur mola!

Obilježili smo Međunarodni Dan Tolerancije!

Međunarodni dan tolerancije obilježava se kako bi se probudila svijest o važnosti međusobnog poštivanja i uvažavanja različitosti. Učenici 3.e razreda zajedno su s nastavnicom Ivanom Miletić obilježili taj dan izrađujući poklone jedni za druge. Glavni su poklon bile raznobojne narukvice prijateljstva. Svoje su radove učenici predstavili ostatku škole te obučavali druge učenike kako izraditi slične narukvice. Pokazali su da je uz malo truda moguće izraditi poklon za bližnje kao znak međusobnog uvažavanja i prihvaćanja, a pritom i dobro se zabaviti. Također, uređen je pano pozitivnim porukama koje promiču ozračje u kojem individualac ima pravo biti ono što uistinu jest.