Projekti i aktivnosti

SPLITSKA BICIKLIJADA

Dana 16. rujna učenici 3.e razreda te njihove profesorice M. Jelaska A. Poljak sudjelovali su u otvaranju jubilarne 10. Splitske biciklijade koja se održava svake godine povodom Europskog tjedna mobilnosti.

Zbog epidemiološke situacije vozne rute nije bilo, no naši vrijedni učenici su na štandu Udruge SUNCE, na Marjanskim vratima, prisutnim biciklistima i prolaznicima dijelili voće, a ostatke voća pripremili za kompostiranje u spremnike za biootpad.

Bicikliranje se, uz prigodne letke, promoviralo kao sredstvo za postizanje zdravlja i kvalitetnog načina života, te ostavrenje održivog razvoja.
Krećimo se održivo i ostanimo zdravi!


AKCIJA BORANKA

Akcija Boranka nagrađivana je volonterska akcija pošumljavanja padina Mosora koje su stradale tijekom požara 2017. godine. Učenicima naše škole ovo nije prvi put da se pridružuju ovoj akciji koja će zasigurno svima ostati u lijepom sjećanju zbog zajedničkih trenutaka u grupi ljudi koja se okupila da bi učinila nešto za opću dobrobit.

Svi sudionici su pokazali veliko srce, a neki su se čak prvi put okušali u kopanju uviđajući koliko je to zapravo zahtjevno, pogotovo po dalmatinskom kršu i podlozi škrtom zemljom. Preko 100 učenika ove je godine sudjelovalo u akciji pošumljivanja uz vodstvo nastavnica I.Lipovac, Z.Bralić, I.Mlikotić, I. Miletić, A. Poljak, M. Jelaska, P. Aljinović i A. Nikolić.

Veselimo se i idućim ekoakcijama koje će uskoro pokazati da se zajedničkim snagama mogu raditi velike stvari!