Erasmus+

 

ERASMUS+ PROJECT: IT4CD – Information Technology for Citizenship and Democracy

 

Više o aktivnosima i detaljima projekta možete pogledati na mrežnoj stranici dostupnoj na poveznici.

Nositelji  aktivnosti: Organizacije sudionici  su četiri srednje škole iz Portugala, Hrvatske, Francuske i Poljske. Glavni koordinator projekta je Portugal.

Za hrvatski tim nositelji aktivnosti su: Renata Mihaljević, prof. savjetnik – koordinator, Dajna Posinković, prof.savjetnik i Lada Tudor -Jakić, prof.

Planirano trajanje aktivnosti: Dvije godine – 1.9.2019. – 31.8.2021.

Planirani broj učenika: Ukupno će sudjelovati 18 učenika, 6 po mobilnosti.

Vremenik aktivnosti:

  1. 10.2019. – Sastanak i usavršavanje nastavnika u PORTUGALU.
  2. 03.2020. – Razgovarajmo o demokraciji u 21 stoljeću u HRVATSKOJ.

(odgođeno zbog pandemije COVID-19)

  1. 10.2020. – Aktivni građani – jeste li spremni za izazov? u FRANCUSKOJ.
  2. 03.2021. – Tehnologija i etika – budućnost počinje s tobom u POLJSKOJ.
  3. 05.2021. – Susret svih škola u PORTUGALU.

 

Uz opće ciljeve programa Erasmus+, ovaj projekt ima precizirane i dodatne vlastite ciljeve koji će se ostvariti tijekom njegovog trajanja. Glavni cilj projekta promocija je građanskog odgoja, demokracije, kao i održivosti u tehnološkom i digitalnom svijetu. Osim toga sudionici će se bolje upoznati s osnovnim vrijednostima EU te razmišljati i raspravljati o istima. Naučit će o obrazovnim sustavima zemalja partnera. Razvijat će vještinu kritičkog razmišljanja i komunikacije.

Pored već navedenog, cilj je poboljšati i aktivirati sudjelovanje mladih u trenutnom radu škole, a u budućnosti u građanskom životu. Također, unaprijediti i usavršiti znanje stranog jezika i modernih tehnologija svih sudionika, učenika i nastavnika. Na kraju, ali ne manje važno, podupirati uvažavanje različitosti i poticati toleranciju.