Dan sigurnijeg interneta 2021

Budući da nam je zajednička zadaća doprinijeti da online okružje bude odgovorno korišteno i sigurno za sve, posebnu pozornost trebamo posvetiti sigurnosti na internetu. Iz tog razloga je Prirodoslovna škola Split i ove godine obilježila Dan sigurnijeg interneta. Inicijativa obilježavanja dana svijesti o važnosti sigurnog i odgovornog korištenja tehnologije je pokrenuta 2004. godine. Sada, kada mnoštvo aktivnosti koje do sada nismo mogli zamisliti u online verziji prihvaćamo kao ,,novo“ normalno, je jasnije nego ikada prije koliko je važno korištenje tehnologije na pozitivan način.

Svi razredi škole su pregledali edukativne materijale pripremljene od strane nastavnice Ivane Miletić, a učenici 1.b (koji sudjeluju u eTwinning projektu Twinblog) su pripremili šaljive primjere neistina kakve nalazimo na internetu http://linoit.com/users/IvanaMiletic/canvases/Fake%20news-%201.b kao i učenici 3.d (koji sudjeluju u eTwinning projektu Twinsite) https://wordwall.net/resource/10307933

Također, učenici 3.a i 3.b (koji sudjeluju u eTwinning projektu Pianeta adolescenti) su uredili pano s informacijama o sigurnosti na internetu, a učenici 2.d (koji sudjeluju u eTwinning projektu BeYouthiful Media) su učili prepoznavati vjerodostojne i lažne internetske stranice da bi mogli savjetovati ostale učenike.