studeni 2021

Month

Ususret adventu, u četvrtak, 25.11., započelo je božićno ukrašavanje naše škole. Maturanti, učenici 4.b razreda zajedno sa svojom razrednicom Katijom Lončar i profesoricama Doroteom Lukač i Zrinkom Maras okitili su božićno drvce i uredili jaslice. I dan nakon sve je bilo u blagdanskom ozračju. Više informacija o ovoj aktivnosti pogledajte na digitalnom školskom listu Flora.
Read More
Sudjelovanjem u projektu „Marjan“, koji je nagradio UNICEF uz podršku Veleposlanstva Kanade u Republici Hrvatskoj, naši mladi fotografi odazvali su se fotografskom natječaju „Moja idila“.  Cilj natječaja bio je vidjeti prirodne ljepote i kulturnu baštinu Marjanaočima mladih ljudi. Više informacija o ovom projektu pogledajte na digitalnom školskom listu Flora.
Read More
Na snagu su u veljači 2020. godine u Hrvatskoj stupila brojna ograničenja. Povod je bio koronavirus koji se velikom brzinom širio stanovništvom. Uz zdravstvene posljedice, novonastala pandemija koronavirusa rezultirala je i novostima u društvenim odnosima. Diljem svijeta uslijedila je mjera fizičke distance, mjera koja je, uz ostala ograničenja, promijenila našu svakodnevicu. Iako se već naziru Read More
Read More
Prema tradiciji Prirodoslovna škola Split i ove godine obilježila je Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Trenutna svjetska situacija zahtijevala je inventivniji pristup jer se međusobna druženja nisu mogla organizirati pa se obilježavanje odvijalo unutar pojedinih razreda, čiji je rezultat bio velik broj raznih aktivnosti. Više informacija pogledajte na digitalnom školskom listu Flora.
Read More
Već i ptice na grani znaju da je Prirodoslovna škola Split uvijek u koraku s vremenom i novim trendovima. S ciljem još bolje i šire promidžbe škole, profesorica Dorotea Lukač pokrenula je Instagram profil škole.  Više informacija pogledajte na digitalnom školskom listu Flora.
Read More
U vrijeme proliferacije digitalnog doba i apsolutne prevlasti medijskog sadržaja, našli smo se u srcu fenomena zvanog VIRALNI VIDEO koji plijeni pažnju malih i velikih korisnika digitalnih sadržaja. Sve se više popularizira korištenje društvenih mreža poput TikTok-a, YouTube-a, Snapchat-a i Instagrama-a koji nam nude pregršt kratkih i dostupnih videouradaka koji plijene pažnju svih koji se Read More
Read More
Obavještavamo sve roditelje, kao i ostale stranke, koje ulaze u službene prostorije škole da su prilikom ulaza u školu dužne predočiti EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenu odnosno testiranju. Naime, temeljem Odluke o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika Read More
Read More
Učenici 2.b razreda, pod mentorstvom profesorice Mirjane Župa, predstavili su značaj mjerne jedinice mola. Napravili su i prigodan plakat te prezentaciju. Više informacija o ovoj aktivnosti pogledajte na digitalnom školskom listu Flora.
Read More
Poštovani učenici,od ponedjeljka 8.11. nastava se odvija po modelu A (uživo). Smjena A (1. i 3. razredi) ima nastavu ujutro, a smjena B (2. i 4. razredi) poslijepodne. Podsjećam vas da se pridržavate epidemioloških preporuka (držanje razmaka, nošenje maske kao i redovito jutarnje mjerenje temperature) kako bismo smanjili mogućnost zaraze. 
Read More
Ovogodišnji svjetski Dan mentalnog zdravlja, 10. listopada 2021., proslavili smo u najveselijem ruhu jer smo službeno otvorili prve Dane mentalnog zdravlja u Prirodoslovnoj školi Split! Dani mentalnog zdravlja održani su u tjednu od 11. do 15. listopada 2021., a svrha im je bila još jednom svima zainteresiranima približiti psihologiju i pojam mentalnog zdravlja općenito.  Više informacija o Read More
Read More
1 2